top of page

Waarom krijg ik lekkage?

Hoewel wasbare luiers fantastisch zijn, kunnen er soms lekken optreden. Hieronder zullen we kijken naar de mogelijke redenen en hoe we deze kunnen helpen verminderen. Net als bij wegwerpartikelen kunnen er lekken optreden als baby's heel snel wiebelen, bewegen en groeien, maar we kunnen dit tot een minimum beperken en de noodzaak van babykleertjeswisselingen verminderen.

Als de volgende gids niet helpt, raden we je aan om lid te worden van Bellz Bumz Parenting and Cloth Nappy Chat of Bottomz Up - Wasbare Luiers voor direct advies en fit-checks.

Deze gids gaat ervan uit dat de juiste waspraktijken worden gevolgd en dat de PUL van de luier niet is beschadigd.

Zit de luier goed vast? Controleer via de Fit Check Guide

Ja

Nee

Zijn de inzetstukken volledig verzadigd?

Ja

Verhoog het absorptievermogen door over te schakelen naar hoogabsorberende inzetstukken of door een ander inzetstuk toe te voegen, zoals bamboe of hennep

Nee

Zit de kleding bovenop strak over de luier?

Ja

Nee

Schakel over naar een grotere maat, gebruik romperverlengers om rompertjes en slaappakken los te maken of laat poppers los. Strakke kleding kan compressielekken in elk materiaal veroorzaken

Is de voorkant van de luier doorweekt maar de achterkant droog?

Ja

Voeg een katoenen inzetstuk toe bovenop de inzetstukken. Dit wordt meestal veroorzaakt door overstroming en het snelle absorptievermogen van het katoen zorgt ervoor dat grote en snelle weesjes snel worden geabsorbeerd en verspreid over de andere inzetstukken. hiermee kan worden geëxperimenteerd door er een katoenen flanel of gezichtsdoekje op te leggen.

Een andere optie is om een inzetstuk dubbel te vouwen om de lagen in de natte zone te verdubbelen. Als het veel nattigheid is in plaats van overstroomt, kan dit helpen door het absorptievermogen te verhogen waar dat nodig is.

Nee

Meedoen  Bellz Bumz Parenting and Cloth Nappy Chat of Bottomz Up - Wasbare Luiers  en post voor direct advies en fitchecks.

bottom of page