top of page

Was instructies

Als het gaat om het wassen en verzorgen van je Bells Bumz luiers. Raad Bells Bumz aan om dagelijks of om de dag voor te wassen op 40 of 60 graden met een halve dosis wasmiddel, gevolgd door een gewone hoofdwas (maximaal dag 4) op 40 graden (maximaal 60 graden) met volledige dosis wasmiddel voor waterhardheid en zwaar vervuiling. We hebben ontdekt dat we op deze manier consistent schone wasbare luiers heeft gekregen. 

Houd er rekening mee dat hoewel we hebben getest dat de microfleece van koffievezels kleurvast is, we adviseren om deze items de eerste paar wasbeurten apart te wassen om verkleuring te voorkomen. 

Dit zijn de wasinstructies van de hoofdwebsite van Bells Bumz  en is de aanbevolen manier om uw Bells Bumz- en Reuseabelles-luiers hun volledige levensduur te behouden. Hieronder heb ik een aantal tips en trucs op een rij gezet om ervoor te zorgen dat je luiers vlek- en geurvrij blijven. 

Het bewaren van vuile luiers 

- Bewaar je vuile luiers droog in een luieremmer/zak of een grote wasmand met gaten erin. Hoe luchtiger de mand, hoe minder ze zullen ruiken! 

- Week uw luiers nooit in water voor het wassen. Dit is een veiligheidsrisico voor peuters door verdrinking. Het vuile water zorgt ook voor een bacteriesoep en beschadigt de elastieken.  

- Als uw kind 's ochtends erg stinkt, helpt een snelle handwas van de nachtluiers onder de douche om ze extra schoon te krijgen naast de normale wascyclus. 

- Uitsluitend borst- en flesvoeding gevoede babypoep is wateroplosbaar en kan direct in de wasmachine. Nadat ander voedsel aan het dieet van een baby is toegevoegd, moet de poep worden afgespoeld of afgeschraapt. Ideale hulpmiddelen hiervoor zijn een siliconen spatel, een bidetopzetstuk voor op het toilet of het gebruik van de douche en een emmer. (Voor de gelukkigen kan je baby's poep 'ploppable' worden en kunnen ze van de voering en in het toilet worden gerold. Dit hangt af van de individuele baby en de voortgang van het spenen) 

Wassen

- Gebruik  waspoeder in plaats van een vloeibaarwasmiddel of een pod. Dit komt omdat het gemakkelijker is om een nauwkeurige dosering te krijgen en het is nog  goedkoper ook. 

- Gebruik een poeder met minder dan 5% zeep. We gebruiken Neutral 

- Als u vindt dat uw poeder niet voldoende is, kunt u Biotex-voorwas in de voorwas gebruiken. 

- De voorwas moet tussen de 30-60 minuten duren (de dagelijkse was van uw wasmachine is meestal een goede optie)  en gescheiden van uw hoofdwas. dit komt omdat wasmachines het water uit de voorwas meestal hergebruiken en je niet wilt dat je luiers gewassen worden in urine en poepsoep! 

- De hoofdwas moet 2-3 uur duren.  

- Gebruik geen wasverzachter bij uw luiers. Deze zullen de vezels bedekken en het absorptievermogen verminderen. 

- Voor het voorwassen hoeft de wasmachine niet vol te zijn.  

- Voor de hoofdwas moet de wasmachine vol zijn om een correcte agitatie te garanderen. U kunt de was aanvullen met kleine items zoals babyrompers, theedoeken, sokken enz. Vermijd grote items zoals handdoeken, omdat deze de juiste beweging bij het wassen van de luiers kunnen verminderen.  

- Maak uw wasmachine één keer per maand schoon door een lege lange wasbeurt op 90 ° C te laten draaien met witte azijn of gebruik een wasmachine reiniger. 

Drogen

- Droog PUL-producten nooit in de wasdroger 

- Alleen drogen op een laag/veilig programma. Idealer is aan de lijn drogen, omdat overmatig drogen in de wasdroger krimp kan veroorzaken 

- Hang voor Bells Bumz AIO de luier aan de inlegger, omdat dit voorkomt dat het gewicht de elastieken uitrekt 

- Voor Reusabelles AIO kun je het inzetstuk voorzichtig binnenstebuiten keren om sneller te drogen 

- Laat de pul niet voor langere tijd in de hete zon staan, omdat de pul hierdoor kan gaan delamineren en lekkage kan veroorzaken.  

- In de winter kan een luchtontvochtiger of een ventilator het drogen aanzienlijk versnellen. Andere opties zijn een verwarmd droogrek, maar we raden sterk aan om een handdoek tussen de verwarmde rails en eventuele PUL of bamboe te gebruiken 

- Als je luiers wat stijf of hard aanvoelen, kun je niet-PUL-artikelen 15 minuten in de wasdroger doen. Voor alle items die een beetje stroef aanvoelen, ga erop zitten! de wrijving en hitte zullen ze zachter maken.

vlekken

In het ideale geval komen vlekken zelden voor bij een goede wasroutine. Het kan echter nog steeds gebeuren.  

bekende vlekveroorzakers zijn: banaan, bosbessen, sommige vaccins, paracetamol, luiercrèmes op zinkbasis, sommige baby's die borstvoeding krijgen en baby's die tandjes krijgen, hebben ook sneller hardnekkige poepvlekken 

oplossingen: 

- dubbelcheck hoe vol de wasmachine was. vlekken kunnen ontstaan als de wasmachine te vol of te vol was. 

- Doe de luier terug in de was en kijk of een ander programma kan helpen 

- Maak een pasta met oxi-bleekmiddel en schrob de vlekken. 20 minuten laten intrekken en dan in de was doen. ik doe dit alleen voor een luierwas als dat echt nodig is.  

- als dit nog steeds niet heeft geholpen, kunt u ze direct in de zon hangen terwijl u de bevlekte plek nat houdt. We hebben dit nooit hoeven doen omdat alle andere stappen de vlekken hebben verwijderd. 

  

voor zinkluierzalf, indien niet medisch noodzakelijk, probeer dan andere zalven zoals lanoline of kokosolie die niet vlekt. Indien nodig raden we aan om een fleecevoering te gebruiken om de luier te beschermen. 

bottom of page